Tuinontwerp, Tuinonderhoud en Tuinrenovatie | Online Tuincoach | 11 tips tegen katten in je tuin
Wil je zelf met je tuin aan de gang en wil je graag een professioneel tuinontwerp dan is dit het adres voor jou. Tuinaanleg, tuinonderhoud of tuinrenovatie zonder hulp van een hovenier, maar met ondersteuning van de online tuincoach.
Online, Tuincoach, Tuin, Aanleg en tuinaanleg, Onderhoud en tuinonderhoud, Renovatie en tuinrenovatie, Ontwerp, Onderhoudsplan, Renovatieplan, Inrichtingsplan, Beplanting(splan), Bemesting(splan), Fasering tuin, (Low) Budget, In eigen beheer, Advies, Begeleiding in de tuin, Beheer, Ontzorging, Op locatie, Nijkerk, putten, ermelo, amersfoort, leusden, barneveld, voorthuizen, Harderwijk, garderen, Zeewolde, baarn,
15817
single,single-post,postid-15817,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

11 tips tegen katten in je tuin

katten tuin

11 tips tegen katten in je tuin

Net neergeploft in een tuinstoel ruik je een niet zo aangenaam luchtje. Je besluit op onderzoek uit te gaan en komt er al snel achter dat je tuin als kattenbak is gebruikt.

I taut I taw a puddy tat

De buren hebben een kat en deze kat zet graag in jouw tuin zijn territorium af. Dat is niet alleen vies dat is ook nog eens slecht voor je tuin. Hoe krijg je de kat je tuin weer uit of beter nog, hoe zorg je ervoor dat de kat uit je tuin blijft?

Eruitzien als een verzopen kat

Katten houden niet van water. Verras de kat dus met een verkoelende buitendouche. Leg de tuinslang klaar of zorg voor een gevulde emmer met water. Splash.

Zwaai de kat uit

Omdat je niet standaard paraat kunt staan met tuinslang of emmer is het slim om ook een andere aanpak uit te proberen.

Tip 1: Als de buurman of buurvrouw de buurtpoes niet zelf de opdracht heeft gegeven om in andermans tuin te poepen dan is er vast wel met de beste buur te praten. Vraag vriendelijk of ze de kat binnen willen houden of eens na willen denken over castratie. Klinkt heftig maar zorgt ervoor dat de kat rustiger wordt en zich thuis beter leert vermaken. Kattenkruid in de tuin helpt ook om de kat thuis te houden.

Tip 2: Open plekken in de tuin betekent voor de kat rollebollen in de zwarte grond en poepen in een zelf gegraven gat. Geen open plekken betekent dus ook geen buurtkat. Succes verzekerd met stekelige planten of de luchtjes van de citroengeranium, citroenverbena of vuurwerkplant.

Tip 3: De geur van versgemalen koffie in de ochtend. Heerlijk vind ik dat. Maar daar denkt de kat anders over. Gooi de koffieprut maar in de tuin. Niet teveel graag, want dat vindt de tuin niet fijn.

Tip 4: Cacaobonen lusten ze ook niet. Deze vergaan in de tuin dus strooi regelmatig.

Tip 5: Haal die mottenballen maar uit je kast want in de tuin werken ze beter. Graaf ze in op de kat zijn favoriete plekje. De planten hebben er geen last van.

Tip 6: Stop vuilnis in de daarvoor bestemde bakken. Dan komt de kat niet snuffelen naar overgebleven lekkers.

Jaag ook jezelf weg

Mocht je ook jezelf uit de tuin willen jagen probeer dan onderstaande eens:

Tip 7: Tijgerpoep. Lijkt op mestkorrels en ruikt lekker zuur.

Tip 8: Prik oneindig veel sat├ęprikkers in de tuin. Zorgt voor een prikkelbaar sfeertje en een uitdaging bij het onkruid wieden.

Tip 9: Peper, kerrie of hertshoornolie. Strooien maar en blijf herhalen na een regenbui.

Tip 10: Kattenschrik. Je schrikt zelf ook van de prijs en de knoflooklucht. Na regen begin je weer opnieuw met strooien.

Tip 12: Gooi schilletjes van citrusvruchten niet langer in de gft-bak maar in de tuin. Daar houden katten ook niet van.

Genoeg idee├źn om uit te proberen en de katten uit je tuin te houden. Als niets werkt: koop schrikdraad.