Bemesten

Planten en gras hebben net als een mens vitaminen nodig om vitaal en gezond te blijven.

Gezonde planten bloeien uitbundiger en hebben minder last van schimmels

Gras groeit met de juiste mest stabieler en in een gezonde grasmat heeft onkruid gewoon minder kans.

Je kan bemesten tot je een ons weegt. Maar als de bodem in te slechte conditie is, krijg je problemen. Kies daarom een meststof die focust op een gezonde bodem en niet snel uitspoelt. Niemand zal van zijn of haar product zeggen dat het een slecht product is. Laat je daarom goed informeren. Wij hebben een leverancier gevonden die eigen meststoffen ontwikkelt voor optimalisatie van je bodem en het bodemleven. Dan wordt bemesten zeer eenvoudig.

Tuinmest voor alle planten

De ideale mest voor borders, hagen, fruitbomen en de groentetuin. Een voeding die rijk is aan sporenelementen. Dit zorgt voor compacte en volle groei. Bovendien zullen de bloemen voller van kleur zijn. Voor het beste resultaat gebruik je deze mest drie keer in het jaar.

Het is een organische metstkorrel die in een emmer zit. Geen zak die nat kan worden of kan scheuren dus.

Gazonmest

Dit is een organische mestkorrel met een langdurige werking van drie maanden. De mest zorgt voor een diepere worteling zodat je gazon kleur en weerstand opbouwt en goed tegen droogte kan.

Jij wilt toch ook een groener grasveld en minder vaak maaien?

Met de gazonmest krijgt je gazon al enkele dagen na het strooien een mooie en groene kleur. Toch groeit hij minder snel dan u bij andere meststoffen misschien gewend bent. Op de lange termijn zorgt dit voor een dichter gazon, waardoor onkruid en mos aanzienlijk minder kans krijgen. Voor een optimaal gazon strooi je deze mest drie keer per jaar.

Niet meer met zakken slepen die lek gaan en niet meer hoeven kiezen uit allerlei soorten gazonmest.

Naarjaarsmest

Er is een handige alles-in-één meststof voor het najaar. De organische najaarsmest, precies gedoseerd voor een mooie en gezonde tuin in de winter.

Een speciaal samengestelde meststof om zowel het gazon als de border in één keer de najaarsgift te geven. Niet gericht op groei, maar op afharden en het winterklaar maken van de bodem. Het voordeel is dat in het voorjaar de start ook nog eens een stuk beter is! Een makkelijk strooibare korrel met een wat hogere Kali, echt een herfst- wintermeststof. De mest heeft een lange werking die ervoor zorgt dat de suikers worden opgeslagen in de vruchten en wortels.

Alle bovenstaande meststoffen zijn van Promix en hebben wij zelf getest met goede resultaten. Wij bevelen hem dan ook van harte bij jullie aan, hij is niet in de winkel te koop. Wij kunnen hem voor jullie leveren.

Vul ons contactformulier in en wij regelen een setje.

Vragen?
Neem contact op met Wim

085 013 0001 | wim@onlinetuincoach.nl

Help ik krijg een tuin!

100% ontzorgen